19:30

Masthuggets BK

Referat: Pushers BK - Masthuggets BK

Pushers - Masthugget 0-3 (0-0)

Tyvärr blev det torsk i derbyt mot Masthugget. Vi genomför en bra första halvlek där vi håller oss till att sänka tempot och spela enkelt och taktiskt i motvinden. Masthugget hade ett knappt spelövertag, men inget av lagen skapad mer än ett par halvchanser.

Tyvärr, tyvärr lyckas vi inte utnyttja medvinden i andra halvlek. Bollarna mot anfallarna blir lite för långa och blåser bort och anfallarna får inte riktigt till den nödvändiga energin. 0-1 kom efter ca 55 minuter. Hampus ropar att han skall plocka inlägget, men Jocke Ek hinner inte uppfatta det och nickar bort den. Bollen snappas upp av Masthuggetspelare och sedan följer ett intensivt flipperspel innan bollen hamnar i mål efter ett skott ur dålig vinkel. Så har det varit ganska många gånger i år, men det kan vända snabbt. Hade det inte varit för Jocke Eks superba glidtacklingsbrytning i anfallet innan så hade det i ärlighetens namn förmodligen blivit 0-1 där istället.

Efter 0-1 flyttar vi upp spelet och skapar en hel del inlägg, hörnor och inkast på offensiv planhalva. Jompa får två mål bortdömda för offside. Enligt publiken var det solklar offside på det första och lite 50/50 på den andra, men det är inte mycket att säga om.

Masthugget hade ett par riktigt snabba spelare och deras 0-2 på en kontring i 70:e minuten var matchavgörande. Jompa var fri, men misslyckades med dribbling av målvakten. Nikki hade ett hyfsat läge och vi hade även några fina skott utifrån. I matchens sista minut så gjorde de även 0-3 på ytterligare en kontring.

Masthugget vinner rättvist, men skillnaden var inte så stor. Vi gör 60 helt ok minuter, men orkar inte riktigt hela vägen. En bidragande orsak till detta är givetvis att så många spelare saknas och att vi inte är speciellt samspelta.

Nu väntar 3 matcher mot lag som också börjat serien knackigt. Grimmered, Vrångö och Styrsö. Nu gäller det att visa klubbkänsla och prioritera träning och match den sista månaden innan semester. Med några segrar här kommer sommaren bli dubbelt så underbar.

3P går till Jocke Ed
2P går till Finn som var mycket stabil som mittback
1P går till Jocke Ek

PS! NU FÅR DET FAANIMEJ VARA SLUT MED HEDERSAMMA FÖRLUSTER OCH ALLA ANDRA TYPER AV FÖRLUSTERMED FÖR DEN DELEN.